20/12/2012

Mina damer och herrar låt oss presentera the life style of Bettan och mallan in the hoods, right from hoam kiem district, Hanoi, Vietnam, Sydostasien, världen. 
 
Vi vaknade upp till ett regnigt Hanoi och gick ner till lobbyn för att äta frukost fet var äckligt och smakade lök så vi gick upp till rummet och drog en slagg till klockan tolv (bea bättrade däremot på sina engelskakunskaper genom att läsa hennes medköpta engelsksbok). Fast däremot så är det skitsamma för här när dom ska prata med tittar dom på en, säger Hanoi och skrattar. Så summan av kardemumman är att strunta i engelskaboken och sov. 
 
Sen gick vi i alla fall och drack te på ett ställe vid hoam kiem sjön utomhus i det gråa vädret, men det var bara mysigt. Sen gick vi till kfc för att äta något eftersom att vi nästan inte gjort det dom senaste dagarna. Det smakade skit och såg ut som en höna värpt ut ett renhjärta som dom doppat ner i en fritös helt utan kärlek. 
 
Nu till det intressanta, vi tog en promenad till tågstationen för att köpa biljetter till Sapa, en by i norra Vietnam. Så dit tar vi nattåget med hårda säten i 12 timmar den 22 och är där över jul. Ska kolla risfält och sånt. Sen köpte vi även en heldag i Halongbay som vi åker till imorgon. Det är en del av den vietnamesiska skärgården. Bussen hämtar oss vid åtta sen tar bussresan dit ca 4 timmar och då åker man på en 3timmarsjryssning och kollar bland öar, sen paddlar man kajak och klättrar upp till toppen av något, ett berg antar jag och kollar på utsikten. Ska bli skönt att göra något annat. 
 
Sen var vi och åt middag. man beställer olika smårätter kan man säga som man sedan gör  egna vårrullar med och petar i det man vill ha, idag hade vi bl.a. Bambu. Sen råkade vi handla 1 kg litchiefrukter, ett halvt kilo mandariner, en mango och en superduperstor grapefrukt. Nu ska vi sova. P.s det var några vietnamesiska tjejer som bad mig ta kort på dom, hon sträckte fram kameran och jag nickade på huvudet och sa yes. Alltså menade jag att jag kan ta er bild på er. Men hon menade mer att hon och hennes kompis skulle ta kort med mig och bea så dom sprang och ställde sig bredvid oss och knäppte några bilder. Det var så sjukt roligt. 
 
Puss och tack för att jag fick dela det hör långa inlägget! (Dåligt internet så skrev alltså detta inlägg igår) 

RSS 2.0